Залишилась одна гра - легенда тенісу Рафаель Надаль оголосив про завершення кар'єри

Залишилась одна гра - легенда тенісу Рафаель Надаль оголосив про завершення кар'єри

Легендарний іспанський тенісист Рафаель Надаль оголосив про своє рішення завершити професійну кар'єру. 38-річний спортсмен планує зіграти свій останній турнір на фіналі Кубка Девіса наступного місяця, пише Bloomberg.

Надаль, який виграв рекордні 22 титули Великого шлему в одиночному розряді, став одним із найвидатніших гравців в історії тенісу. Разом з Роджером Федерером та Новаком Джоковичем він сформував легендарну "Велику трійку", яка домінувала в тенісі протягом майже двох десятиліть.

"Насправді, все, що я пережив, було мрією, яка стала реальністю," - зазначив Надаль.

Він пояснив своє рішення постійними проблемами з травмами.

"Реальність така, що це були важкі роки, особливо останні два. Я не думаю, що я міг грати без обмежень", - розповів спорстмен.

Надаль відомий своїм неймовірно фізичним стилем гри та домінуванням на ґрунтових кортах. Він виграв рекордні 14 титулів чемпіона Відкритого чемпіонату Франції, що є найбільшою кількістю перемог на одному турнірі Великого шлему в історії тенісу.

Останній виступ Надаля відбувся на Олімпіаді в Парижі, де він програв Джоковичу в другому колі одиночного турніру та дійшов до чвертьфіналу в парному розряді з Карлосом Алькарасом.

"Я дуже радий, що моїм останнім турніром стане фінал Кубка Девіса, де я представлятиму свою країну," - зауважив Надаль. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, чоловіча збірна України з тенісу зіграє у Першій світовій групі Кубка Девіса зі збірною командою Тунісу.

Головне