Відсвяткували перемогу на Євро-2024: УЄФА розпочинає розслідування щодо іспанських футболістів 

Відсвяткували перемогу на Євро-2024: УЄФА розпочинає розслідування щодо іспанських футболістів 

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оголосила про початок розслідування стосовно двох гравців збірної Іспанії через їхню поведінку під час святкування перемоги на чемпіонаті Європи. Як пише Bild, в центрі уваги - Родріго Ернандес та капітан команди Альваро Мората.

Інцидент, який привернув увагу Етичного та дисциплінарного комітету УЄФА, стався через десять днів після того, як іспанська збірна здобула титул чемпіонів Європи, перемігши Англію з рахунком 2:1. Під час святкування в Мадриді, де сотні тисяч уболівальників вітали команду, Ернандес, визнаний найкращим гравцем турніру, вигукнув фразу "Гібралтар - це Іспанія". Ця заява викликала обурення Футбольної асоціації Гібралтару, яка подала офіційну скаргу до УЄФА, назвавши слова Ернандеса "провокаційними та образливими".

Щодо Альваро Морати, його звинувачують у спробі висміяти німецького півзахисника Джамала Мусіалу. Представляючи Дані Карвахаля перед вболівальниками, Мората сказав: "Де Мусіала? Де він? Перед вами найкращий правий захисник у світі, Дані Карвахаль". Ця репліка стосувалася епізоду з чвертьфінального матчу, де Карвахаль порушив правила проти Мусіали.

УЄФА заявила, що рішення щодо цих інцидентів буде прийнято "в установленому порядку". Обом футболістам загрожує дискваліфікація на два матчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київське "Динамо" розшматувало белградський "Партизан" на старті єврокубкового сезону

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями УЄФА офіційно виключила "Дніпро-1" із Ліги конференцій.

Головне