В України ще одна медаль: гімнаст Ілля Ковтун здобув срібло на Олімпіаді-2024

В України ще одна медаль: гімнаст Ілля Ковтун здобув срібло на Олімпіаді-2024

Українська збірна завоювала ще одне "срібло" на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. Нагороду отримав український гімнаст Ілля Ковтун.

Атлет виборов срібну медаль у фіналі змагань на паралельних брусах, поступившись лише китайському гімнасту Цзоу Цзиньяню, який набрав 16,200 балів. Результат нашого співвітчизника - 15,500 балів.

Інший представник України - Олег Верняєв - не зміг повторити успіх свого молодшого колеги. Виступаючи п'ятим, Верняєв допустив прикру помилку, зірвавшись з брусів, і отримав 13,300 балів.

Як відомо, 4 серпня Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою зі стрибків у висоту, вона подолала планку на висоті 2.0 м. Ірина Геращенко виборола бронзову нагороду на Олімпіаді-2024. За день до цього команда шаблісток України здобула перше “золото” Олімпіади-2024 у Парижі, перемігши Південну Корею 45:42 у фіналі. 

Нагадаємо, Ольга Харлан побила рекорд Яни Клочкової і стала спортсменкою з найбільшою кількістю олімпійських медалей в історії України. Фехтувальниця також поділилася емоціями після перемоги на Олімпіаді-2024.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські спортсмени не потискатимуть руки нейтральним атлетам з росії, - Харлан

Як писав "Ми-Україна" раніше, перше "срібло" для України на Олімпіаді-2024 виборов український стрілець Сергій Куліш.

 

Головне