Усику та Ф'юрі загрожує 10-мільйонний штраф у разі відмови від бою

Усику та Ф'юрі загрожує 10-мільйонний штраф у разі відмови від бою

З'явилися додаткові умови для проведення бою за титул абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі між володарем поясу WBC Тайсоном Ф’юрі та українським чемпіоном Олександром Усиком. У разі відмови від бою спортсменам загрожує багатомільйонний штраф.

Згідно з пропозицією Туркі Аль аш-Шейха, голови Головного управління розваг у Саудівській Аравії, організатора вечорів боксу в Ер-Ріяді, кожен з боксерів зобов’язаний виплатити штраф у розмірі 10 мільйонів доларів у разі відмови від поєдинку.

Однак, незалежно від цього, сам бій відбудеться. Якщо Ф’юрі відмовиться, Усик зможе зійтися в бою з будь-яким іншим суперником за його вибором. У випадку відмови Усика, Туркі Аль аш-Шейх виразив бажання побачити поєдинок Ф’юрі проти Ентоні Джошуа.

Також варто зауважити, що угода на цей бій між українцем та британцем містить пункт про можливий реванш. Тому перемога Джошуа у наступному поєдинку, найімовірніше, не вплине на можливість проведення реваншу між переможцем бою Усик - Ф’юрі. Це означає, що Ентоні матиме можливість боротися за вакантний титул IBF проти Філіпа Хрговича, який є обов'язковим претендентом на цей пояс.

Нагадаємо, бій між Олександром Усиком і британцем Тайсоном Ф’юрі за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі перенесли на 18 травня.

Раніше поєдинок призначили на 17 лютого 2024 року, однак його скасували через травму британського спортсмена. Ф’юрі отримав поріз над оком під час спарингу, який довелося зшивати.

Після цього менеджер боксера Олександра Усика Егіс Клімас назвав Тайсона Ф'юрі довбаним боягузом.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, SKYLERR зняла свою кандидатуру з нацвідбору на Євробачення.

Головне