Українка Магучіх встановила новий світовий рекорд

Українка Магучіх встановила новий світовий рекорд

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту на етапі Діамантової ліги у Парижі. 22-річна спортсменка з Дніпра стала першою жінкою, яка змогла стрибнути на висоту 2.10 м.

Магучіх підкорила цей рубіж після того, як перемогла на змаганнях, взявши планку 2.03 м в одиночній боротьбі з австралійкою Ніколою Оліслагерс.

Потім вона двічі покращила свій особистий і національний рекорд у стрибках у висоту: спершу взяла 2.07 м з другої спроби, а потім з першої спроби подолала планку 2.10 м, встановивши новий світовий рекорд.

Попередній рекорд ніхто не міг подолати протягом 37 років, попередній рекорд належав болгарці Стефко Костадіновій, яка стрибнула на висоту 2.09 м у 1987 році.

Ярослава Магучіх стала третьою легкоатлеткою в історії, яка двічі здолала висоту 2.07 м і вище, таку ж кількість успішних спроб має лише Бланка Влашич, у Стефко Костадінової було п'ять таких спроб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збірна Іспанії впевнено перемогла національну команду Грузії в матчі 1/8 фіналу Євро-2024, який відбувся на "Кельн Штадіоні" у Кельні. Рахунок завершився 4:1 на користь іспанців.

Головне