Україна здобула перемогу на жіночому чемпіонаті світу з хокею

Україна здобула перемогу на жіночому чемпіонаті світу з хокею

Жіноча збірна України з хокею виграла свій п’ятий матч поспіль у дивізіоні ІІІА на Чемпіонаті світу-2024 у Загребі, здолавши Хорватію з рахунком 6:1.

Українки розпочали змагання з перемог над суперницями з Болгарії (9:1) та Литви (3:1). Згодом в овертаймі впоралися із Сербією (5:4) та обіграли Румунію (5:1).

Після перемоги над Хорватією українська збірна посіла перше місце в турнірній таблиці та отримала підвищення у класі.

Це другий чемпіонат світу у дивізіоні IIIА для України - і перша перемога. У 2023 році "синьо-жовті" посіли друге місце.

Наступного сезону ЧС українки виступлять у Дивізіоні IIB світової першості. Україна зіграє в цьому дивізіоні вдруге у своїй історії. У 2020 році збірна отримала пониження у класі після того, як посіла на турнірі шосте місце.

ЧС-2024 у дивізіоні ІІВ відбудеться з 1 до 7 квітня. За його результатами Україна дізнається своїх суперників у наступному році. У дивізіоні виступають: Північна Корея, Південна Африка, Австралія, Туреччина, Нова Зеландія та Гонконг. Одна з цих команд здобуде підвищення у класі, ще одна - вилетить.

Як пройшов останній матч України на Чемпіонаті світу-2024

  • Дебютну шайбу в матчі закинула Діана Столар — тож на першу велику перерву команди пішли за мінімальної переваги Хорватії.
  • Вирішальну роль у поєдинку зіграв другий період. Вже на його початку Олександра Машкіна зрівняла рахунок, після чого Поліна Телегіна у більшості вивела Україну вперед.
  • До кінця другої 20-хвилинки шайби Валерії Манчак (у меншості) та Антоніни Роганової забезпечили Україні перевагу у три голи.
  • У заключному періоді українки закинули ще дві шайби і перемогли з рахунком 6:1.

Як інформував “Ми-Україна” раніше, збірна України вперше очолила медальний залік зимових Дефлімпійських ігор.

Головне