УЄФА погрожує усуненням Англії від участі в Євро-2028: названа причина

УЄФА погрожує усуненням Англії від участі в Євро-2028: названа причина

Європейський футбольний союз (УЄФА) надіслав уряду Великої Британії попереджувального листа, в якому йдеться про можливе відсторонення збірної Англії від участі в Євро-2028. Причина - намір країни створити незалежного футбольного регулятора.

Як пише The Independent, ця ініціатива британського уряду розглядається УЄФА як потенційне втручання в автономію футболу.

"Регулювання футболу має здійснюватися національною федерацією", - вказав у листі до нової міністерки культури, медіа та спорту Британії Лізи Нанді генсек УЄФА Теодор Теодорідіс. 

Він підкреслив, що відсутність урядового втручання є "однією з фундаментальних вимог УЄФА".

"У нас є спеціальні правила, які захищають автономію спорту та чесність спортивних змагань. Найвищою санкцією за порушення цих правил може стати виключення федерації з УЄФА, а команд - із змагань", - зазначив Теодорідіс.

Такий розвиток подій може призвести до парадоксальної ситуації, коли Англія не зможе взяти участь у турнірі, який сама ж і приймає, адже Євро-2028 має відбутися у Великій Британії та Ірландії.

Попри попередження УЄФА, британське відомство залишається впевненим, що створення регуляторного органу не загрожує участі Англії в турнірі.

"Законопроєкт про управління футболом створить нового незалежного футбольного регулятора, який поверне вболівальників у центр гри та вирішить фундаментальні проблеми управління", - заявляють у міністерстві.

Асоціація футбольних вболівальників також висловила впевненість у відсутності ризику для участі Англії в турнірах. Вони зазначили, що регулятор буде повністю незалежним від уряду, а його мета - зміцнити фінансову стійкість, покращити взаємодію з вболівальниками та запобігти участі клубів у відокремленій Європейській Суперлізі.

 

 

Головне