Це було складне питання: Магучіх розповіла про донат призових з Олімпіади

Це було складне питання: Магучіх розповіла про донат призових з Олімпіади

Олімпійська чемпіонка зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх розповіла, чому вирішила задонатити мільйон гривень на захист тварин та частину призовних з Олімпіади "Янголам Азову".

Про це спортсменка розповіла в інтерв'ю ведучій "Ми-Україна" Юлії Галушці.

"Насправді так, це було спочатку складне питання, тому що я знала, що я хочу, одразу знала, що я хочу частину коштів, тобто частина піде моїй команді, тому що це все ж таки плідна праця, а інші гроші підуть на благодійність", - сказала вона.

За її словами, вона знала притулок UA Animals у Дніпрі, тому це питання було легшим.

"Якщо з UA Animals я знала, що вони допомагають, я знала притулки і у Дніпрі, то з іншим було складніше знайти", - пояснила вона.

Легкоатлетка перевела 500 000 гривень в патронатну службу Азов, ще 500 000 в госпіталі.

"І ось мільйон було Лачену, тому що я з ним познайомилася минулого року особисто, і в нас є спільні знайоми. Я знала, що буде такий проєкт, що вони будуть робити збір. Ще після Олімпіади я відправляла їм сумку зі своїм розписом, тобто якийсь сувенір. Я думаю, я знаю, що гроші підуть саме на автівки, я написала одразу, що хочу допомогти зі своїх призовних. Звичайно, вони були дуже щасливі, одразу мені сказали, коли це буде, щоб я знала, підготувалася", - додала Магучіх.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Магучіх закликала продовжувати обговорювати війну в Україні, особливо у світлі зменшення уваги до подій.

Головне