Тіло Марадони перепоховають: суд підтримав бажання родини

Тіло Марадони перепоховають: суд підтримав бажання родини

Аргентинський суд дав дозвіл на перепоховання легендарного футболіста Дієго Марадони. Згідно з рішенням суду, останки спортсмена будуть перенесені з приватного кладовища, де він був похований після смерті в листопаді 2020 року, до нового громадського мавзолею.

Як пише Sky News, ініціатива перепоховання належить дітям Марадони, які висловили бажання створити місце, де фанати зможуть особисто вшанувати пам'ять футболіста.

Суд підтримав це рішення з "гуманітарних та емоційних причин", залишивши право п'ятьом дітям легенди світового футболу визначити дату перенесення останків.

Наразі Марадона похований на кладовищі Жардін де Белла Віста, що знаходиться приблизно за 50 кілометрів на північний захід від столиці. Згідно з новим планом, тіло футболіста буде перенесено до Меморіалу М10, розташованого в престижному районі Буенос-Айреса Пуерто-Мадеро.

"Ми завжди знали, що його місце серед людей, але також розуміли, що безпека була пріоритетом. Ми хочемо, щоб ті, хто його любить, могли прийти, показати свою любов і залишити йому трохи ромашок", - прокоментувала рішення одна з дочок зірки Дальма Марадона.

Дієго Марадона, який привів збірну Аргентини до перемоги на чемпіонаті світу 1986 року та "Наполі" до чемпіонства в Італії 1987 року, помер 25 листопада 2020 року у віці 60 років. Наразі вісім осіб, включаючи лікарів та медсестер, очікують суду за звинуваченням у можливій причетності до його смерті від серцевої недостатності.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Кріштіану Роналду став першою людиною у світі, яка перетнула позначку в 1 мільярд підписників на всіх своїх соціальних мережах.

Головне