Тепер не абсолютний чемпіон: Усик відмовився від звання чемпіона за версією IBF

Тепер не абсолютний чемпіон: Усик відмовився від звання чемпіона за версією IBF

Український боксер світового класу Олександр Усик, напередодні очікуваного реваншу з Тайсоном Ф'юрі, відмовився від статусу абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі, віддавши свій титул IBF.

У відеозверненні, опублікованому в соціальних мережах, Усик звернувся до британських боксерів Ентоні Джошуа та Даніеля Дюбуа:

"Ентоні, Даніель! Я знаю, що титул IBF є важливим для вас. Вважайте це моїм подарунком на 21 вересня. Слава Богу за все, Слава Україні!", – заявив він.

Цей несподіваний крок відкриває шлях для поєдинку між Джошуа та тимчасовим чемпіоном IBF Дюбуа за вакантний титул, запланованого на 21 вересня 2024 року.

Попри втрату статусу абсолютного чемпіона, Усик зберігає за собою титули WBA, WBO та IBO, що дозволяє йому позиціонувати себе як "безперечного чемпіона світу в суперважкій вазі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександру Усику кинув виклик чемпіон світу у крузервейті Джей Опетая

Нагадаємо, стала відома дата реваншу Тайсона Ф'юрі з Олександром Усиком. Світова боксерська рада (WBC) вимагає, щоб у реванші використовувався відеоповтор. WBC також хоче, щоб у бою було шість суддів замість трьох, оскільки це зменшить можливість спірного рішення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні Олександр Усик очолив ще один авторитетний рейтинг боксерів. На першу сходинку рейтингу найкращих боксерів незалежно від вагової категорії (P4P або Pound 4 Pound) українця помістив портал ESPN. 

Головне