Саудівська Аравія планує стадіон на 350-метровій висоті для ЧС-2034

Саудівська Аравія планує стадіон на 350-метровій висоті для ЧС-2034

Саудівська Аравія офіційно подала заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу FIFA 2034 року, представивши амбітний проект, що включає будівництво 11 нових сучасних стадіонів у п'яти містах-господарях. Про це повідомляє Interesting Engineering.

Найбільш вражаючим елементом заявки є план побудови стадіону на вершині 350-метрового хмарочоса LINE. Цей унікальний стадіон, розрахований на 46 010 глядачів, планується завершити до 2032 року.

Стадіон NEOM, як його називають, буде розташований на висоті понад 350 метрів над землею, пропонуючи також інноваційні технології, такі як електронні квитки, трансляція 4K Ultra HD тощо. Він працюватиме виключно на відновлюваній енергії - сонячній та вітровій, та стане домом для професійної футбольної команди Саудівської Аравії.

"Транспортні системи будуть повністю електричними, а міська модель з п'ятихвилинної пішохідної доступністю сприятиме пішим прогулянкам", - йдеться у тексті. 

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман заявив, що його держава розглядає проведення Чемпіонату світу як важливий крок у розвитку свого спортивного сектору та зміцнення позицій країни як міжнародного місця проведення найважливіших спортивних подій.

Як писав "Ми-Україна" раніше, італійська боксерка Анджела Каріні висловила бажання вибачитися перед Іман Хеліф за свою поведінку після їхнього скандального поєдинку на Олімпіаді 2024 року. Каріні зазнала поразки всього за 46 секунд бою, коли суперниця з Алжиру завдала першого серйозного удару.

Головне