Рекорд оновлено: Албанія забила Італії найшвидший гол в історії чемпіонатів Європи з футболу

Рекорд оновлено: Албанія забила Італії найшвидший гол в історії чемпіонатів Європи з футболу

У матчі 1-го туру групового етапу чемпіонату Європи збірна Албанії приголомшила футбольний світ, відкривши рахунок вже на 1-й хвилині зустрічі проти грандів італійського футболу. Автором цього блискавичного голу став півзахисник "Сассуоло" Недім Байрамі, для якого це вже п'ятий гол у складі національної команди.

Цей гол увійде в історію як найшвидший в історії чемпіонатів Європи. Байрамі вразив ворота італійців на 23-й секунді матчу, випередивши попереднього рекордсмена - форварда збірної Росії Дмитра Кириченка, який забив Греції на 67-й секунді гри на Євро-2004.

Такий блискавичний початок матчу став справжнім шоком для збірної Італії та її вболівальників. Команда, яка вважається одним із фаворитів турніру, опинилася в незвичній для себе ситуації вже на самому старті зустрічі.

Зараз італійці виграють із рахунком 2:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіонат Європи з футболу 2024: повний розклад матчів

Нагадаємо, фахівці Інституту економічних досліджень підрахували, що проведення Чемпіонату Європи з футболу 2024 року в Німеччині може забезпечити зростання економіки країни на 1 мільярд євро (1,07 млрд дол.). Такий ефект очікується за рахунок припливу іноземних туристів, які прибудуть до ФРН, щоб відвідати футбольні матчі. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, трагічна звістка сколихнула футбольний світ - обірвалося життя чорногорського воротаря Матія Шаркича. Він пішов з життя у віці лише 26 років.

Головне