"Реал" у 15-й раз виграв Лігу чемпіонів УЄФА

Переможцем футбольної Ліги чемпіонів сезону 2023/24 став іспанський "Реал", який у фіналі на стадіоні "Вемблі" в Лондоні здолав німецьку "Боруссію" з рахунком 2:0.

Це 15-й Кубок європейських чемпіонів в історії "Реала".

Цей фінал був першою очною зустріччю між цими двома командами та їхнім першим офіційним матчем з 2017 року. "Реал" пройшов через сезон Ліги чемпіонів без жодної поразки, включаючи матчі плей-оф, тоді як "Боруссія" втретє в історії досягла фіналу.

Обидва голи були забиті після перерви. У першому таймі "Боруссія", здебільшого граючи на контратаках, мала кілька гольових моментів, але не змогла відкрити рахунок. "Реал" більше контролював м'яч, проте не створив жодного справжнього гольового моменту біля воріт суперника.

У другому таймі ситуація кардинально змінилася: мадридці притиснули дортмундців до їхніх воріт і зрештою досягли бажаного результату. На 74-й хвилині захисник Дані Карвахаль забив після кутового удару з лівого флангу, вдало зрізавши м'яч у ворота "Боруссії". На 83-й хвилині нападник "Реалу"  Вінісіус Жуніор подвоїв рахунок після грубої помилки німецької команди, встановивши остаточний результат матчу - 2:0.

Наступний фінал Ліги чемпіонів УЄФА відбудеться 31 травня 2025 року на стадіоні "Альянц Арена" у Мюнхені, Німеччина.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, рівнянин переміг на чемпіонаті України WPA з пауерліфтингу і встановив рекорд світу.

Головне