Помер голкіпер збірної Чорногорії Матія Шаркич - йому було лише 26 років 

Помер голкіпер збірної Чорногорії Матія Шаркич - йому було лише 26 років 

Трагічна звістка сколихнула футбольний світ - обірвалося життя чорногорського воротаря Матія Шаркича. Він пішов з життя у віці лише 26 років, пише CNN.

Англійський клуб Millwall ("Міллуолл"), за який виступав Шаркич, висловив своє спустошення цією трагедією. У заяві клубу йдеться:

"Всі в клубі висловлюють свою любов і співчуття родині та друзям Матії в цей надзвичайно сумний час".

Футбольна асоціація Чорногорії також глибоко засмучена втратою "нашого улюбленого Матії Шаркича". У їхній заяві підкреслюється, що він був не лише видатним спортсменом, але й улюбленим товаришем по команді та другом.

"Він був справжнім і майбутнім нашої збірної. Його несподівана смерть шокувала і засмутила всіх нас", - йдеться у повідомленні.

Шаркич перейшов до "Міллуолла" в серпні 2023 року з Wolverhampton Wanderers ("Вулверхемптон Вондерерз") і встиг зіграти за лондонський клуб 33 матчі. Він також провів дев'ять матчів за збірну Чорногорії, востаннє вийшовши в стартовому складі проти Бельгії 5 червня в товариському матчі, який завершився поразкою Чорногорії з рахунком 0:2.

Матія Шаркич народився в англійському місті Грімсбі і розпочав свою кар'єру в бельгійському "Андерлехті", а в 2015 році перейшов до "Астон Вілли". Клуби, за які він грав, висловили свою скорботу і співчуття в соціальних мережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіонат Європи з футболу 2024: повний розклад матчів

Як писав "Ми-Україна" раніше, Чемпіонат Європи з футболу вже розпочався 14 червня, але деякі зіркові гравці не зможуть взяти участь у турнірі. Попри розширення заявок збірних до 26 футболістів, через травми, фізичну форму та рішення тренерів, кілька ключових гравців залишаться поза грою. 

Головне