Павло Баль здобув “бронзу” у гендбайку на Паралімпійських іграх-2024

Павло Баль здобув “бронзу” у гендбайку на Паралімпійських іграх-2024

Український паравелосипедист Павло Баль завоював бронзову медаль у гендбайку на Паралімпійських іграх-2024 у класі H5. Це дебютна медаль України в цьому виді велоспорту на Паралімпіаді.

Український 38-річний спортсмен Павло Баль завоював “бронзу" у дебютному для себе виступі на Паралімпіадах.

У гонці з роздільним стартом Баль зайняв шосте місце з часом 46:44.75 хвилин. У заїзді гендбайку, український спортсмен на першому відрізку проїхав дистанції 14.2 км з результатом 24:20 хвилини. На третьому відрізку дистанції в 42.6 км Павло знизився на четверту позицію, але успішно фінішував на третьому місці, випередивши португальця Луїса Кошту на 53 секунди.

Довідка. 

Гендбайк - це різновид велоспорту, в якому спортсмени використовують спеціально сконструйовані велосипеди з ручним управлінням. В цьому виді спорту гонщики сидять у сидінні на рівні землі та кермують велосипедом, використовуючи руки. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, олімпійська бігунка з Уганди Ребекка Чептегей померла, ставши жертвою жорстокого нападу свого бойфренда. 33-річна атлетка, яка брала участь в Олімпійських іграх у Парижі, отримала опіки понад 75% тіла після того, як її хлопець облив її бензином і підпалив.

Головне