Паралімпійські ігри 2024: розклад змагань українців на 8 вересня

Паралімпійські ігри 2024: розклад змагань українців на 8 вересня

Паралімпійські ігри 2024 року у французькому Парижі, що проходять 8 вересня, можуть принести Україні нові медалі. У боротьбі візьмуть участь двоє українських спортсменів.

Протягом завершального змагального дня буде розіграно 15 комплектів нагород у чотирьох видах спорту.

У боротьбі за медалі гарантовано візьме участь український паверліфтер Антон Крюков у ваговій категорії понад 107 кг. У веслуванні на каное в класі VL2 виступатиме Андрій Кривчун, якому потрібно подолати півфінал, щоб вийти у боротьбу за медалі.

11:28. Веслування - чоловіки, каное-одиночка, 200 м, клас VL2 — Андрій Кривчун (півфінал)

16:35.  Паверліфтинг - чоловіки, понад 107 кг — Антон Крюков

Підсумки змагань 7 вересня

 

7 вересня Україна продовжила демонструвати відмінні результати на Паралімпійських іграх. Ігор Цвєтов здобув свою другу золоту медаль на цих Іграх, перемігши на 200-метрівці. Його результат став найкращим у сезоні, і він впевнено випередив двох нейтральних росіян. Микола Синюк, український веслувальник, завоював бронзову медаль у змаганнях на байдарках-одиночках на дистанції 200 м. Ця медаль стала першою для України у веслуванні на цьогорічних Паралімпійських іграх. 

В настільному тенісі Віктор Дідух виграв золото, подолавши китайця Жао у п’яти сетах. Це золото стало першим для України за останні вісім років у цьому виді спорту. Юрій Бабинець здобув бронзову нагороду в пауерліфтингу, "витиснувши" 214 кг у ваговій категорії до 88 кг. Це досягнення стало першим для України в історії Паралімпіад у цьому виді спорту. Дзюдоїсти Анастасія Гарник і Олександр Назаренко завоювали золоті медалі. Гарник перемогла бразилійку Еріку Зоагу, а Назаренко – господаря змагань Геліоса Латчуману. 

Ігор Німченко здобув бронзу в плаванні на дистанції 200 м комплексом, а Андрій Трусов завоював золото на 50 м батерфляєм. Марина Литовченко виборола срібло в настільному тенісі, програвши фінал Наджлі аль Даєні з Іраку. Подвійний подіум у плаванні забезпечили Денис Остапченко (срібло) і Сергій Паламарчук (бронза) на дистанції 200 м вільним стилем. Збірна України в змаганнях з фехтування виграла срібні медалі, програвши китайським спортсменкам у жіночій командній шпазі.

Нагадаємо, на Паралімпіаді-2024 Україна представлена складом з 140 атлетів, які змагаються у 17 видах спорту. Після десяти змагальних днів наша збірна посідає 7 місце в медальному заліку, маючи 79 нагород: 21 золоту, 26 срібних та 32 бронзові.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Юрій Бабинець завоював першу в історії медаль для України у чоловічому паверліфтингу на Паралімпіаді.

Головне