Олімпійський скандал: італійська боксерка хоче перепросити у Іман Хеліф за свою поведінку

Олімпійський скандал: італійська боксерка хоче перепросити у Іман Хеліф за свою поведінку

Італійська боксерка Анджела Каріні висловила бажання вибачитися перед Іман Хеліф за свою поведінку після їхнього скандального поєдинку на Олімпіаді 2024 року, пише The Independent.

Каріні зазнала поразки всього за 46 секунд бою, коли Хеліф завдала першого серйозного удару.

Після поєдинку атлетка з Італії емоційно відреагувала, відмовившись від обіймів суперниці та швидко покинувши арену зі словами "Це неправильно!". Пізніше вона зізналася, що ніколи не отримувала такого сильного удару за всю свою кар'єру.

Скандал набрав обертів через тогорічну дискваліфікацію Хеліф з чемпіонату світу за невідповідність гендерним критеріям Міжнародної боксерської асоціації (IBA). Однак Міжнародний олімпійський комітет (МОК) має інші правила щодо гендерної відповідності.

У своєму інтерв'ю La Gazzetta dello Sport Каріні висловила жаль щодо свого поводження після бою. 

"Якщо МОК сказав, що вона може змагатися, я поважаю це рішення. Я хочу вибачитися перед нею та всіма іншими. Я була злою, бо моя Олімпіада перетворилася на дим. Я нічого не маю проти Хеліф. Насправді, якби я зустріла її знову, я б її обійняла", - сказала вона.

МОК підтвердив, що стать спортсменів визначається на основі їхніх паспортів, і закликав припинити дезінформацію та агресію в мережі щодо цього питання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 1 серпня український стрілець Сергій Куліш завоював "срібло" у змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки. Спортсмен кваліфікувався у фінал стрільби з гвинтівки з 50 метрів із трьох положень і програв боротьбу лише китайцю Лю Юкуню.

Головне