Олімпіада-2024 встановила рекорд за кількістю ЛГБТ-спортсменів

Олімпіада-2024 встановила рекорд за кількістю ЛГБТ-спортсменів

Олімпійські ігри 2024 року в Парижі встановили новий рекорд за кількістю спортсменів, які відкрито ідентифікують себе як представники ЛГБТК+ спільноти, пише АР. 191 атлет відкрито заявив про свою приналежність до квір-спільноти, перевершивши попередній рекорд Токійської Олімпіади 2021 року (186 спортсменів).

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах на церемонії відкриття наголосив на важливості інклюзивності. 

"Ми всі належимо до нашого олімпійського світу", - заявив він.

Паризькі чиновники підтримали цю ідею, відкривши Olympic Pride House на човні, що плаває по Сені.

Французька міністерка спорту Амелі Удеа-Кастера підкреслила важливість боротьби з дискримінацією та просування прогресу в суспільстві через спорт.

В цілому останніми десятиліттями число "відкритих" ЛГБТК+ олімпійців різко зросло. За даними співзасновника Outsports Джима Бузінскі, їх число збільшилось від приблизно п'яти на Олімпіаді в Сіднеї 2000 року до нинішнього рекорду.

Співголова Pride House на Паризькій Олімпіаді Жеремі Гупій підкреслив важливість цих Ігор для спортсменів з країн, де існують суворі обмеження щодо ЛГБТК+ спільноти, надаючи їм можливість "бути самими собою" у Франції.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Олімпіаді-2024 футбольна збірна України закінчує свої виступи на груповій стадії матчем проти Аргентини. Початок матчу 30 липня о 18:00 за київським часом на стадіоні “Парк Олімпік Ліонне”.

Головне