Олімпіада-2024: перше тренування з триатлону у Сені скасували через погану якість води

Олімпіада-2024: перше тренування з триатлону у Сені скасували через погану якість води

У неділю, 28 липня, у Сені повинно було відбутися перше тренування з триатлону. Однак через незадовільну якість води його скасували, пише Le Monde.

Вода у річці забруднилася через дощі, які накрили Париж останніми днями. Через це Оргкомітет Олімпійських ігор, Міжнародна федерація і місцева влада ухвалили спільне рішення скасувати першу частину тренувань з триатлону, оскільки рівень води "не має достатніх гарантій".

"Враховуючи прогноз погоди на найближчі сорок вісім годин, ми впевнені, що якість води покращиться до початку змагань з триатлону 30 липня", - йдеться у заяві.

Раніше організатори Олімпіади попередили, що сильні опади, які збільшили рівень води у Сені на 16 мм, можуть погіршити якість води. Точних даних про наявність у воді небезпечних речовин не вказувалося, однак організатори наголосили на пріоритетності здоров’я спортсменів.

Таким чином, поки спортсмени проводитимуть усі тренування у басейні та не матимуть можливості "познайомитися" з річкою.

Як повідомляли "Ми-Україна", Анн Ідальго, мер столиці Парижа, зробила заплив у Сені, аби показати, що вода у річці достатньо чиста для проведення змагань на відкритому повітрі під час Олімпійських ігор. Вона занурилась у воду біля будівлі мерії.

Головне