Олімпіада-2024: міністерка спорту Франції скупалась у Сені на тлі побоювань щодо забруднення річки

Олімпіада-2024: міністерка спорту Франції скупалась у Сені на тлі побоювань щодо забруднення річки

Міністерка спорту Франції Амелі Удеа Кастера здійснила символічне купання в річці Сена, щоб розвіяти побоювання щодо її чистоти напередодні Олімпійських ігор 2024 року в Парижі. До неї приєднався паралімпійський чемпіон з тріатлону Алексіс Анкінкуант, пише Sky News. 

Цей крок покликаний продемонструвати, що знаменита паризька річка готова прийняти олімпійські змагання з плавання. Удеа Кастера поділилася відео та фотографіями свого запливу в соціальних мережах, зазначивши: "Обіцянку виконано!".

Планується, що етапи тріатлону та марафонського плавання пройдуть на Сені під час Олімпійських та Паралімпійських ігор. Президент Франції Еммануель Макрон та мер Парижа Анн Ідальго також заявляли про намір проплисти річкою, щоб підтвердити її безпечність для спортсменів та громадян.

Нагадаємо, червневий звіт про моніторинг, проведений міською владою Парижа, показав, що рівень забруднення Сени залишається небезпечним для олімпійців. У пробах води, зібраних з 10 по 16 число, виявлено підвищений вміст бактерій E. coli - індикатора фекального забруднення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі Україну представлятимуть 140 спортсменів. Вони будуть представлені у 23-х видах програми.

Головне