Олена Костевич встановила рекорд України: як українка виступила на Олімпіаді у Парижі

Олена Костевич встановила рекорд України: як українка виступила на Олімпіаді у Парижі

Олена Костевич встановила новий національний рекорд за кількістю виступів на Олімпійських іграх. Проте у цьому році вона не пройшла до фіналу в жіночій кульовій стрільбі з пістолета на 10 метрів.

27 липня спортсменка розпочала свій виступ на Олімпіаді-2024, взявши участь у кваліфікації стрільби з пневматичного пістолета на 10 метрів, де посіла 19-те місце і не змогла потрапити до фіналу.

На Олімпіаді у Парижі Костевич змагалась в стрільбі з пневматичного пістолета (10 м) та швидкострільного пістолета (25 м). Першу кваліфікацію вона мала подолати вже у стартовий день Олімпіади-2024.

Для потрапляння у фінал Костевич потрібно було увійти до вісімки найкращих. Змагання складалися з шести серій по десять пострілів. У перших двох серіях Костевич набрала 94 та 95 очок, що дозволило їй розміститися в середині кваліфікаційної таблиці. У третій серії вона вибила 97 очок, наблизившись до максимального результату. У четвертій та п'ятій серіях вона отримала по 96 очок, піднявшись ближче до топ-8. Проте через передостанній постріл у вісімку вона втратила шанси на фінал, закінчивши з результатом 572 очки.

Це вже шоста Олімпіада в кар'єрі Костевич, що робить її першою українкою, яка взяла участь у більше ніж п'яти Олімпійських іграх. Раніше вона змагалася в Афінах-2004, Пекіні-2008, Лондоні-2012, Ріо-2016 та Токіо-2020.

39-річна Костевич має у своєму активі чотири олімпійські медалі: золото в Афінах (пістолет, 10 метрів), дві бронзи в Лондоні (пістолет, 10 та 25 метрів) та бронзу в Токіо (пістолет, 10 метрів, мікст) разом з Олегом Омельчуком.

Костевич вперше за 8 років не потрапила до фіналу на Олімпіаді у стрільбі з пневматичного пістолета. Вона є дворазовою призеркою Ігор у цьому виді стрільби, здобувши золото у 2004 році та бронзу у 2012-му.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Збірна України пробилась у перший фінал Олімпіади-2024 в академічному веслуванні.

Головне