Олександра Усика затримали в аеропорту польського Кракова

Олександра Усика затримали в аеропорту польського Кракова

Український чемпіон світу з боксу у важкій вазі Олександр Усик 17 вересня був затриманий в аеропорту Кракова (Польща). Інформацію про цей інцидент підтвердив Жан Беленюк, перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

За наявними даними, в мережі з'явилися відеокадри, на яких видно, як Усика у наручниках ведуть люди у формі. Точні обставини та причини затримання наразі залишаються невідомими.

Олександр Усик є одним з найвідоміших українських спортсменів на міжнародній арені. Він неодноразово захищав титул чемпіона світу і є гордістю українського боксу.

Як відомо, Олександр Усик, народжений 17 січня 1987 року в Сімферополі, є видатним українським боксером-професіоналом, який досі не зазнав поразок. Його кар'єра відзначена численними досягненнями як в аматорському, так і в професійному боксі. Усик здобув золото на Олімпійських іграх 2012 року, став чемпіоном світу серед аматорів у 2011 році та чемпіоном Європи у 2008 році.

У професійному боксі Усик досяг абсолютного чемпіонства у першій важкій вазі (2018-2019) та важкій вазі (2024). Він володів титулами чемпіона світу за версіями WBO, WBC, IBF, WBA (Super) у першій важкій вазі, а також титулами WBO, IBF, WBA (Super), WBC та IBO у важкій вазі. Крім того, Усик отримував пояс престижного журналу The Ring в обох вагових категоріях.

За свою кар'єру Олександр переміг сімох бійців у боях за титул чемпіона світу у першій важкій вазі. Його досягнення відзначені званнями "Заслужений майстер спорту України" та "Національна легенда України" (2024).

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні стало відомо про загибель на війні колишнього боксера збірної України та "Українських отаманів" Дениса Ящука.

Головне