Одразу два українця вибороли золото на Євро-2024 з водних видів спорту

Одразу два українця вибороли золото на Євро-2024 з водних видів спорту

Українець Олександр Желтяков завоював золоту медаль на чемпіонаті Європи з плавання на дистанції 200 метрів на спині. Він став першим українцем, який здобув перемогу на чемпіонаті Європи-2024 з водних видів спорту. Також Михайло Романчук став чемпіоном Європи з плавання на дистанції 800 метрів вільним стилем.

Українець подолав дистанцію за 1.55,39 хвилин, випередивши грека Апостолоса Сискоса (1.55,42) і швейцарця Романа Мітюкова (1.55,75). Крім того, спортсмен з Дніпра встановив особистий рекорд, покращивши свій попередній результат на 0,4 секунди.

Розпочавши заплив шостим на перших 50 метрах, український плавець завершив половину дистанції серед трійки лідерів. За 50 метрів до фінішу Желтяков залишався на третій позиції, але в підсумку став чемпіоном.

Ця нагорода стала першою для Желтякова на дорослому чемпіонаті Європи. До цього українці вже вибороли три медалі у стрибках у воду.

ЧЄ з водних видів спорту проходить з 17 по 23 червня у Белграді.

У свою чергу Романчук показав час 7.46,20 хвилин, залишивши позаду своїх найближчих суперників Димитріоса Маркоса та Залана Саркана, які фінішували з результатами 7.48,59 та 7.49,29 відповідно.

Для Романчука це вже шоста в кар'єрі золота медаль на чемпіонатах Європи і третє золото саме на дистанції 800 метрів вільним стилем.

Варто зазначити, що на цій дистанції Михайло здобув бронзову медаль на Олімпіаді-2020.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, США замість Швейцарії спочатку відправлять ракети до Patriot в Україну.

Головне