Наталія Ніколайчик виграла “золото” у дзюдо на Паралімпійських іграх-2024

Наталія Ніколайчик виграла “золото” у дзюдо на Паралімпійських іграх-2024

Українська дзюдоїстка Наталія Ніколайчик здобула золоту медаль на Паралімпійських іграх-2024 у поєдинку проти японки Шізуки Хайнгай у вазі до 48 кг у класі J1.

Для 37-річної спортсменки це третя Паралімпіада, на попередніх іграх у Лондоні-2012 та Токіо-2020 Ніколайчик здобувала бронзові медалі у вазі до 52 кг.

На шляху до золотого фіналу Ніколайчик у чвертьфіналі перемогла грецьку дзюдоїстку Емануелю Масуру, а у півфіналі здолала бразилійку Росіклейду Сілву де Андраде з рахунком 10:1. У фіналі українська спортсменка з перших хвилин взяла перевагу над суперницею отримавши перші бали за прийом. Ніколайчик здобула перемогу з рахунком 11:0, ставши чемпіонкою Паралімпіади-2024.

Нагадаємо, український паравелосипедист Павло Баль завоював бронзову медаль у гендбайку на Паралімпійських іграх-2024 у класі H5.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент Володимир Зеленський провів зустріч з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У ході зустрічі був підписаний Меморандум про співпрацю між Житомирською областю та штатом Індіана.

Головне