На війні загинув чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу Олександр Білоконь

На війні загинув чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу Олександр Білоконь

На війні проти російських окупантів чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу, а також рекордсмен України Олександр Білоконь.

Про це повідомив Вадим Кісіль, почесний президент Федерації греко-римської боротьби України.

"На війні з російськими фашистами загинув Олександр Білоконь, чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсменом книги рекордів України", - йдеться у дописі.

Олександра Білоконя взяли на військову службу у березні 2023 року.

Він народився у місті Біла Церква Київської області. У 2017 році встановив рекорд України, переімщуючи тягач з повним причепом людей. Здобув звання майстра спорту з богатирського багатоборства у 2020 році, а також посів перше місце в категорії "Найсильніша людина України" в 95-й ваговій категорії того ж року.

На Фіналі першої ліги стронгмену в 2021 році Білоконь також встановив рекорд України з перетягування вантажівок.

Нагадаємо, 8 січня помер легендарний футболіст та тренер Франц Беккенбауер. Легенда німецького футболу померла у віці 78 років.

Протягом своєї вражаючої кар'єри він завоював численні трофеї у складі "Баварії" і двічі отримав "Золотий м'яч". У 1974 році він став чемпіоном світу разом із збірною ФРН. Беккенбауер вважається одним з винахідників ролі "ліберо" - вільного захисника.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у двох областях України очікується значна снiголавинна небезпека - рятувальники просять не ходити в гори.

Головне