МОК допустив до Олімпіади у Парижі 14 росіян і 11 білорусів

МОК допустив до Олімпіади у Парижі 14 росіян і 11 білорусів

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив 14 російських і 11 білоруських спортсменів до участі в літніх Олімпійських іграх у Парижі під нейтральним статусом.

Про це повідомив МОК зазначивши, що ці атлети пройшли перевірку спеціальної комісії, створеної в березні 2024 року.

Перший список спортсменів, які отримали дозвіл на змагання під нейтральним статусом, включає десять російських борців, трьох велосипедистів і одну стрибунку на батуті. Від Білорусі на Олімпіаду поїдуть шестеро борців, двоє стрибунів на батуті, два гирьовики та одна велосипедистка.

У грудні 2023 року МОК дозволив російським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх у Парижі під нейтральним статусом, підкресливши, що спортсмени, які "активно підтримують війну", не будуть допущені до змагань.

Загалом для російських спортсменів виділено 54 квоти, але в МОК заявили, що цей ліміт навряд чи буде досягнутий.

Раніше Національний олімпійський комітет та Міністерство молоді та спорту України затвердили рекомендації для українських атлетів щодо контактів з російськими та білоруськими спортсменами на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські спортсмени не будуть перетинатися у олімпійському селищі зі спортсменами держави-агресора росії.

Головне