Ліга націй: Чехія взяла реванш за минулі поразки, перегравши Україну

Ліга націй: Чехія взяла реванш за минулі поразки, перегравши Україну

Збірна України зазнала другої поспіль поразки в Лізі націй-2024/25, поступившись Чехії з рахунком 2:3. Матч відбувся 10 вересня на празькій Eden Arena.

Головним героєм матчу з боку господарів став Павел Шульц, який оформив дубль у ворота українців. До слова, ці голи стали дебютними для футболіста у футболці чеської збірної.

Чехи, які оновили склад після нищівної поразки від Грузії (1:4), відкрили рахунок завдяки Шульцу, який вдало підправив удар Вацлава Черни повз українського воротаря Анатолія Трубіна. Українці не здавалися і на 37-й хвилині зрівняли рахунок: Владислав Ванат забив головою після навісу Миколи Шапаренка з лівого флангу.

Перед самою перервою Шульц оформив дубль, майстерно прийнявши м'яч на груди та пробивши в сітку воріт. У другому таймі капітан чеської збірної Томаш Соучек реалізував пенальті на 80-й хвилині, збільшивши перевагу господарів. Георгій Судаков зміг ще відіграти один м'яч за Україну, але на більше часу не вистачило.

Як відомо, у попередніх двох офіційних зустрічах в рамках Ліги націй-2018/19 українці двічі мінімально перемагали чехів. Тепер же ситуація кардинально змінилася.

Обидві команди підійшли до цього матчу після невдалого старту в турнірі. Україна в першому турі поступилася Албанії (1:2), а Чехія зазнала розгромної поразки від Грузії (4:1). Ця перемога дозволила чехам реабілітуватися перед власними вболівальниками та покращити свої позиції в групі.

Тепер перед збірною України постає складне завдання виправити ситуацію в турнірі. Наступний шанс на реабілітацію команда отримає 11 жовтня в матчі проти Грузії. Цей поєдинок може стати ключовим для подальших перспектив "жовто-синіх" у Лізі націй.

Як писав "Ми-Україна" раніше, збірна України стартувала в новому сезоні Ліги націй 2024/25 з поразки від Албанії. "Синьо-жовті" провели номінально домашній матч у Празі, який завершився з рахунком 1:2. 

Головне