Ліга націй 2024/25: Україна мінімально програла Албанії у стартовому матчі

Ліга націй 2024/25: Україна мінімально програла Албанії у стартовому матчі

Збірна України стартувала в новому сезоні Ліги націй 2024/25 з поразки від Албанії. "Синьо-жовті" провели номінально домашній матч у Празі, який завершився з рахунком 1:2.

Албанці мали можливість відкрити рахунок вже на початку гри. На 9-й хвилині Казім Лачі пробив по воротах, але м’яч лише трохи розминувся з ціллю. Протягом першої половини першого тайму, окрім цього моменту, небезпечних атак від обох команд було мало.

На 24-й хвилині Рей Манай міг відзначитися, проте захисники української збірної заблокували його удар, а суддя незабаром зафіксував офсайд. Албанці продовжували тиснути, і Ясір Асані, пробивши головою, також не влучив у ворота. Лачі наприкінці першого тайму влучив у сітку, але з зовнішнього боку.

Україна отримала перший шанс на 42-й хвилині, коли Роман Яремчук пробив, але голкіпер Томас Стракоша відбив удар. Після цього Володимир Бражко мав можливість забити головою під час кутового, але м’яч пролетів повз ворота. На перерву команди пішли з нульовим рахунком.

На початку другого тайму, на 49-й хвилині, Юхим Конопля несподівано забив перший гол для України, перегравши Стракошу. Проте албанці швидко відповіли: на 54-й хвилині Ардіян Ісмайлі зрівняв рахунок після розіграшу кутового. Після цього на 60-й хвилині Ясір Асані отримав передачу в штрафному майданчику і потужним ударом приніс перемогу Албанії з рахунком 2:1.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Віктор Дідух здобув на Паралімпіаді золоту медаль з настільного тенісу.

Головне