Київське "Динамо" розшматувало белградський "Партизан" на старті єврокубкового сезону

Київське

Київське "Динамо" розпочало новий сезон з вражаючої перемоги в кваліфікації Ліги чемпіонів, розгромивши сербський "Партизан" з рахунком 6:2. Матч, який відбувся в польському Любліні, став першим офіційним для киян у сезоні 2024/25 та дебютним для Олександра Шовковського як головного тренера в єврокубках.

Гра розпочалася не на користь "Динамо" - на 22-й хвилині бразилець Салданья реалізував пенальті, призначений за фол Олександра Караваєва. Однак кияни швидко перехопили ініціативу. Микола Шапаренко зрівняв рахунок на 40-й хвилині, а до кінця першого тайму Володимир Бражко та Олександр Караваєв вивели "Динамо" вперед - 3:1.

У другому таймі київська команда продовжила домінувати. Владислав Кабаєв забив ефектний гол після сольного проходу, а Денис Попов та дебютант Олександр Піхальонок довершили розгром. Салданья зміг відзначитися вдруге за "Партизан", але це не вплинуло на загальний результат.

Ця перемога стала найбільшою для "Динамо" в єврокубках з 2016 року, коли кияни розгромили "Бешикташ" з рахунком 6:0 в груповому етапі Ліги чемпіонів.

Матч-відповідь відбудеться 31 липня в Белграді. У разі загальної перемоги, "Динамо" зустрінеться з шотландським "Рейнджерс" у третьому кваліфікаційному раунді.

Як писав "Ми-Україна" раніше, гравці футбольного клубу "Динамо" відмовилися потиснути руки футболістам сербського "Партизана" перед матчем кваліфікації Ліги чемпіонів.Київські футболісти таким чином відреагували на те, що гравці "Партизана" провели поєдинки з низкою російських клубів.

Головне