Келвін Кіптум перевершив результат Еліуда Кіпчоґе і встановив новий світовий рекорд з марафону

Келвін Кіптум перевершив результат Еліуда Кіпчоґе і встановив новий світовий рекорд з марафону

Кенійський бігун на довгі дистанції Келвін Кіптум під час забігу в Чикаго у неділю, 8 жовтня, оновив світовий рекорд у бігу на марафонську дистанцію, продемонструвавши фантастичний результат. Відстань у 42 км та 195 м він спромігся пробігти за 2:00:35, пише NBC Chicago.

Почесне друге місце у змаганні посів торішній переможець Чиказького марафону Бенсон Кіпруто з показником у 2:04:02. Третім фінішував бельгієць Абді Башира (2:04:32).

Попередній світовий рекорд з марафону у 2022 році встановив Еліуд Кіпчоґе. Його було зафіксовано під час забігу в Берліні, тоді спортсмен здолав дистанцію за 2:01:09. 

У квітні цього року Кіптум отримав перемогу на Лондонському марафоні. Той забіг він завершив із показником у 2:01:25. Втім тоді оновити світовий рекорд, встановленого Кіпчоґе у 2022 році, йому не вдалося.  

Як відомо, Чиказький марафон є одним із серії World Marathon Majors. Також до нього входять забіги у Токіо Берліні, Нью-Йорку, Бостоні, та Лондоні. Їх переможці отримують винагороду у сумі 50 000 доларів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у повномасштабній війні росії проти України вже загинув 361 український спортсмен та тренер. За даними Міністерства молоді та спорту, ще понад 3000 спортсменів захищають країну на полі бою.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Головне