Юрій Бабинець завоював першу в історії медаль для України у чоловічому паверліфтингу на Паралімпіаді

Юрій Бабинець завоював першу в історії медаль для України у чоловічому паверліфтингу на Паралімпіаді

На Паралімпійських іграх у Парижі 2024 року український спортсмен Юрій Бабинець здобув бронзову медаль у паверліфтингу у вазі до 88 кг, яка стала першою для України з цієї дисципліни.

Про це повідомляють на офіційному сайті Паралімпіади-2024.

29-річний Юрій Бабинець, який виступає на своїй другій Паралімпіаді, показав вражаючі результати, піднявши вагу 214 кг. На дебютних Іграх у Парижі він посів дев'яте місце у вазі до 80 кг, але цього разу покращив свій результат.

Перед стартом Бабинець заявив вагу 212 кг у першій спробі, яка була третьою найбільшою серед усіх учасників. Він успішно підняв цю вагу, а також 214 кг, що забезпечило йому бронзу. Найближчі конкуренти, Мохаммед Хаміс Халаф з ОАЕ і Хуснідін Усманов з Узбекистану, підняти вагу у  215 кг і 213 кг не змогли.

Бабинець намагався підняти вагу 225 кг для можливого срібла, але спроба була не зарахована, незважаючи на протест команди. Чемпіоном у вазі до 88 кг став китаєць Панпан Ян з рекордним результатом 242 кг, а срібло здобув Мохамед Елефат з Єгипту з результатом 224 кг.

Нагадаємо, що Віктор Дідух у фіналі змагань переміг китайця Шуай Жао у класі MS8 та став чемпіоном.

Як писали “Ми-Україна” раніше, український паравелосипедист Павло Баль завоював бронзову медаль у гендбайку на Паралімпійських іграх-2024 у класі H5. Це дебютна медаль України в цьому виді велоспорту на Паралімпіаді.

Головне