Ярославу Магучіх визнано найкращою легкоатлеткою Європи у 2024 році

Ярославу Магучіх визнано найкращою легкоатлеткою Європи у 2024 році

Українська спортсменка Ярослава Магучіх визнано найкращою легкоатлеткою Європи за підсумками 2024 року. Вона отримала престижну нагороду під час церемонії European Athletics Awards.

Для українки це перша перемога в цій номінації, хоча минулі два роки вона також потрапляла до числа фіналісток премії від European Athletics.

У 2024 році Магучіх здобула золоті медалі на Олімпійських іграх, стала чемпіонкою Європи та переможницею Діамантової ліги. У липні вона встановила новий світовий рекорд у стрибках у висоту, взявши планку на 2,10 метра під час етапу Діамантової ліги в Парижі, побивши попередній рекорд, що тримався з 1987 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивне інтерв'ю з Ярославою Магучіх - Про донати АЗОВу, меми з ковдрою і закулісся Олімпіади

Окрім Ярослави, до трійки кращих увійшли Фемке Бол з Нідерландів (біг на 400 метрів) та Кілі Ходжкінсон з Великої Британії (біг на 800 метрів). Обидві спортсменки, як і Магучіх, здобули золоті медалі на чемпіонаті Європи та Олімпійських іграх у Парижі.

Нагадаємо, минулого року Ярослава також претендувала на звання найкращої легкоатлетки Європи, проте тоді перемогу здобула Фемке Бол.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, напередодні Магучіх офіційно стала світовою рекордсменкою зі стрибків у висоту.

Головне