Історичний момент: Роналду першим у світі подолав позначку в 900 голів

Історичний момент: Роналду першим у світі подолав позначку в 900 голів

Кріштіану Роналду, зірка світового футболу, досяг неймовірного рубежу, забивши свій 900-й гол у кар'єрі. Ця історична подія відбулася під час матчу групового етапу Ліги націй УЄФА між Португалією та Хорватією в Лісабоні, пише CNN.

39-річний нападник відзначився на 34-й хвилині першого тайму, вразивши ворота суперника ударом з льоту після подачі Нуну Мендеша. Цей гол не тільки подвоїв перевагу Португалії у матчі, який закінчився перемогою з рахунком 2:1, але й став історичним 900-м голом Роналду в офіційних матчах.

"Це дуже багато значить. Це була віха, якої я хотів досягти довгий час. Я знав, що досягну цього числа, тому що, якщо я продовжуватиму грати, це станеться само собою", - прокоментував Роналду.

Досягнення футболіста є ще більш вражаючим, якщо врахувати, що 131 з цих голів він забив за національну збірну Португалії, що є світовим рекордом за кількістю міжнародних голів. Решта 769 голів були забиті протягом його клубної кар'єри.

Кріштіану випереджає своїх найближчих конкурентів: за даними ESPN, Ліонель Мессі займає друге місце з 842 голами, а бразильська легенда Пеле - третє з 765 голами.

Роналду не збирається зупинятися на досягнутому. У нещодавньому інтерв'ю своєму колишньому партнеру по "Манчестер Юнайтед" Ріо Фердінанду він заявив про амбітну мету: "Я хочу досягти 1000 голів. Якщо у мене не буде травм, це для мене найголовніше".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні Роналду запустив власний YouTube-канал і майже відразу побив рекорд відеохостингу за підписками.

Головне