Іспанія - Англія: яким буде фінальний матч за чемпіонський титул Євро-2024

Іспанія - Англія: яким буде фінальний матч за чемпіонський титул Євро-2024

Європейський футбол готується до визначного моменту 14 липня, коли збірні Іспанії та Англії зійдуться у фінальному протистоянні. Зустріч розпочнеться о 22:00 за київським часом на стадіоні “Олімпіаштадіон”в Берлині.

Шлях команд до фіналу

Обидві команди продемонстрували свою майстерність у напружених півфінальних поєдинках, де здобули перемоги з рахунком 2:1. Іспанці, завдяки голам Ламіна Ямаля та Дані Ольмо, здолали Францію, тоді як Гаррі Кейн та його збірна відсвяткували перемогу над Нідерландами завдяки пенальті Кейна та голу Оллі Уоткінса у компенсований час.

У попередніх етапах турніру обидві збірні продемонстрували навички та витримку. Іспанія вийшла на перше місце у групі B, здолавши суперників, таких як Хорватія, Італія та Албанія, і продовжила свій вражаючий виступ у плей-офф, вигравши всі матчі до фіналу.

Гаррет Саутгейт та його команда Англії, на груповом етапі подолали Сербію зіграли в нічью з Данією та поділили очки  з Словенією. У 1/8 Англія забрала перемогу у Словаччини в компенсований час. Поєдинок із Швейцарією закінчився серією пенальті на користь англійців. 

У півфіналі проти Нідерландів ми бачили ще більш сильну Англію, ніж будь-коли. Вони змогли вести рівний і збалансований матч, виручивши перемогу на останніх хвилинах.

Факти Євро-2024

Іспанія:

Іспанія - найбільше перемог у ЄВРО: Іспанія встановила рекорд, ставши першою командою, яка здобула шість перемог поспіль у ігровий час на чемпіонатах Європи.

Хесус Навас - віковий рекордсмен: У матчі проти Франції Хесус Навас став найстаршим полевим гравцем, який виступав на фінальних стадіях Європейського чемпіонату віком 38 років і 231 день.

Ламін Ямаль - молодший автор голу: Ламін Ямаль став героєм матчу з Францією, забивши у віці 16 років і 362 днів і ставши наймолодшим автором голу в історії Європейського чемпіонату. Цей рекорд раніше належав легенді Пеле, якому на Чемпіонаті світу-1958 було 17 років і 244 дні.

Іспанія на Євро - досвід та рекорди: Це вже 12 участь Іспанії на Європейському чемпіонаті. Лише Німеччина взяла участь в більшій кількості фінальних стадій турніру (14 разів).

Дані Ольмо - серія забитих голів: Дані Ольмо став першим іспанським футболістом, який забив у трьох послідовних матчах чемпіонату Європи, відзначившись у півфінальному поєдинку.

Англія:

Гаррі Кейн - лідер у плей-офф: Гаррі Кейн встановив рекорд, забивши шість голів у плей-офф Європейського чемпіонату, перевершивши досягнення Антуана Грізманна.

Серія без поразок під керівництвом Саутгейта: Під керівництвом Гаррета Саутгейта збірна Англії не програвала у ігровий час протягом 13 матчів Європейського чемпіонату (вісім перемог і п’ять нічиїх), що є рекордом для тренерів на турнірах Євро.

Англія у плей-офф - історія додаткового часу: З 12 попередніх матчів збірної Англії на плей-офф Євро вісім переходили у додатковий час.

Участь Англії на Євро - стабільність і успіхи: Англія в 11-й раз грає у фінальній стадії Європейського чемпіонату. З останніх 10 турнірів Євро вони пропустили лише Євро-2008.

Євро-2020 - найуспішніший турнір для Англії: Чемпіонат Європи 2020 став найуспішнішим в історії для збірної Англії, яка дійшла до свого першого фіналу турніру.

Безпрограшна серія на Євро: Англійці не зазнали поразки у ігровий час на Європейському чемпіонаті протягом 13 матчів.


Особисті зустрічі

Історія зустрічей між Іспанією та Англією на фінальних стадіях турнірів показує рівень їх конкурентоспроможності та емоційність протистоянь. За всю історію зустрічей на турнірах Євро Іспанія та Англія зіграли один з одним у 27 матчах. Англія має певну перевагу з 13 перемогами, в той час як Іспанія здобула перемоги в 10 матчах, а ще чотири матчі завершилися нічиєю. У цих зустрічах було забито 77 голів, з яких 45 належать англійцям і 32 - іспанцям.


Коефіцієнти букмекерів

Favbet:

  • Перемога Іспанії - 2.59 
  • Нічия - 2.93
  • перемога Англії - 3.50

 

MostBet:

  • Перемога Іспанії - 2.50
  • Нічия - 2.90 
  • перемога Англії - 3.55

 

GGBet: 

  • Перемога Іспанії - 2.54
  • Нічия - 2.94 
  • перемога Англії - 3.62

Де дивитися

Матч Іспанія - Англія можна буде переглянути на декількох платформах. Основні трансляції надаватимуть місцеві телеканали Суспільного, а також медіасервіс MEGOGO.


Як писали "Ми-Україна" раніше, збірна України зіграла внічию проти Бельгії в останньому матчі групового раунду Чемпіонату Європи з футболу. Національна збірна України з футболу не пройшла у 1/8 чемпіонату Європи в Німеччині, зайнявши останнє місце у групі Е.

Головне