Дипломатичний конфуз на Олімпіаді: організатори переплутали Південну Корею з КНДР

Дипломатичний конфуз на Олімпіаді: організатори переплутали Південну Корею з КНДР

На церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024 у Парижі Організатори припустилися грубої помилки, представивши делегацію Південної Кореї як представників Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР).

Як пише Reuters, помилка сталася під час проходження південнокорейської делегації по річці Сена. Диктор оголосив їх як спортсменів з КНДР французькою та англійською мовами. Цікаво, що підпис на екрані трансляції був правильним, вказуючи на Південну Корею.

Реакція на інцидент була миттєвою. Національний олімпійський комітет Південної Кореї негайно звернувся до організаторів з вимогою виправити помилку. Міністерство спорту та культури країни запросило зустріч з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом.

МОК швидко відреагував на ситуацію, опублікувавши заяву з вибаченнями корейською мовою в соціальній мережі X.

"Ми висловлюємо жаль, що країна була представлена як Північна Корея на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі, коли виходили спортсмени Республіки Корея",  - зазначається у дописі.

Водночас багато південнокорейських користувачів соцмереж висловили невдоволення коротким вибаченням, вважаючи його недостатнім.

Як відомо, на Олімпіаді-2024 Південну Корею представляють 143 спортсмени у 21 виді спорту. Її північний сусід - КНДР - який вперше після Ріо-2016 повернувся на Ігри, відправив 16 атлетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від 330 російських атлетів до 15 "нейтральних": Україна домоглася майже повної ізоляції рф на Олімпіаді

Як писав "Ми-Україна" раніше, український дзюдоїст Дільшот Халматов здобув першу перемогу на Олімпійських іграх 2024 року, перемігши у першому раунді змагань представника Узбекистану Достона Рузієва. Після цього киянин у 1/8 фіналу змагань зазнав поразки від дворазового призера Олімпійських ігор Єлдоса Сметова з Казахстану, завершивши свій виступ достроково.

 

 

Головне