Черговий Олімпійський конфуз у Парижі: організатори переплутали гімн Південного Судана

Черговий Олімпійський конфуз у Парижі: організатори переплутали гімн Південного Судана

На Олімпійських іграх у Парижі стався прикрий інцидент під час дебютного матчу збірної Південного Судану з баскетболу. Перед грою з Пуерто-Рико організатори помилково увімкнули гімн сусіднього Судану, пише Independent.

Ця помилка викликала обурення гравців та вболівальників, які освистали організаторів. Збірна Південного Судану розцінила це як прояв неповаги, особливо враховуючи складні відносини між двома країнами після здобуття незалежності Південним Суданом у 2011 році після тривалої громадянської війни.

"Це найбільша сцена, і вони знали, що грає Південний Судан. Неможливо помилитися, зігравши інший гімн. Це прояв неповаги", - прокоментував  ситуацію форвард збірної Маджок Денг.

Попри прикрий інцидент, збірна Південного Судану здобула свою першу олімпійську перемогу, обігравши Пуерто-Рико з рахунком 90-79.

Організатори Ігор вибачилися за "людську помилку" та запевнили, що вжили заходів для запобігання подібним інцидентам у майбутньому.

"Ми повністю усвідомлюємо серйозність помилки. Помилкове виконання неправильного національного гімну було швидко перервано, і перед початком матчу було зіграно правильний національний гімн. Спільно з нашою технічною командою було вжито необхідних кроків, щоб зрозуміти, що стало причиною помилки, і гарантувати, що це не повториться", - йдеться у заяві.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024 у Парижі Організатори припустилися грубої помилки, представивши делегацію Південної Кореї як представників КНДР

Головне