Астронавти на МКС влаштували власні Олімпійські ігри (відео)

Астронавти на МКС влаштували власні Олімпійські ігри (відео)

Астронавти Міжнародної космічної станції (МКС) продемонстрували свою підтримку учасникам Паризької Олімпіади 2024 року, створивши власну версію міжнародного спортивного івенту в умовах невагомості. Про це пише Futurism.

NASA опублікувало відео, де члени екіпажу МКС виконують пародії на різні олімпійські види спорту.

Починаючи з імітації церемонії передачі Олімпійського вогню, астронавти продемонстрували гімнастичні вправи, легкоатлетичні трюки та навіть важку атлетику, використовуючи унікальні можливості середовища без гравітації.

"За останні кілька днів на Міжнародній космічній станції ми отримали величезне задоволення, вдаючи з себе олімпійських спортсменів. Ми, звичайно, скористалися перевагами невагомості", - зазначив астронавт Метью Домінік.

Особливо вражаючим виглядав виступ з "важкої атлетики", де один член екіпажу присідав зі штангою, утвореною двома іншими астронавтами замість традиційних дисків.

"Ми не можемо уявити, наскільки важко бути спортсменом світового класу, займаючись спортом в умовах справжньої гравітації. Тож від усіх нас на борту Міжнародної космічної станції - кожному спортсмену на Олімпійських іграх - удачі",  - додав Домінік.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Олімпійські ігри 2024 року в Парижі встановили новий рекорд за кількістю спортсменів, які відкрито ідентифікують себе як представники ЛГБТК+ спільноти. 191 атлет відкрито заявив про свою приналежність до квір-спільноти, перевершивши попередній рекорд Токійської Олімпіади 2021 року (186 спортсменів).

Головне