рф продовжить атакувати енергетичну інфраструктуру України взимку, - Ігнат

рф продовжить атакувати енергетичну інфраструктуру України взимку, - Ігнат

росія може готуватися до масових обстрілів восени та взимку по енергетичній інфраструктурі України. Окупанти будуть використовувати не лише ракети, але й “Шахеди” власного виробництва.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив в ефірі "Ми-Україна".

На його думку, ворог не відмовиться від своїх планів бити по Україні в осінньо-зимовий період по об’єктах енергетичної інфраструктури.

“Все ж таки, мабуть, більше ворог зосередить увагу на виробництві БПЛА типу “Шахед”. Є вже у них можливості у себе їх складати. Тому, мабуть, будуть нарощувати саме “Шахеди” і їх буде з'являтися більше, щоб атакувати нашу критичну інфраструктуру. Таких сценаріїв варто очікувати і готувати засоби протидії”, - пояснив Ігнат.

Він припустив, що новіше озброєння, високоточні ракети, ворог, ймовірно, буде використовувати для ударів вглиб України. Речник вважає, що росіяни можуть зосередить на ударних дронах.

Також Ігнат прокоментував підготовку Сил протиповітряної оборони до можливих ударів окупантів.

"Очікуємо від "Рамштайну" не лише заяв, але і дій, щоб ми мали більше засобів протиповітряної оборони. Німеччина одна із ключових країн, яка допомагає нам у цьому. Знаємо систему IRIS-T, збільшили виробництво саме цих систем, які чудово справляються з ракетами", - резюмував речник.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Google знову дозволив українським підприємцям реєструвати бізнес у Google Maps і користуватися Google Business.

Головне