Зима буде складною, але ми маємо вистояти, - Шмигаль

Зима буде складною, але ми маємо вистояти, - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що цьогоріч зима буде складною, але ми маємо вистояти. Складним також буде й опалювальний сезон.

Про це голова українського уряду повідомив під час засідання Кабміну.

“Енергетики у розпал літа продовжують підготовку до зими. Ми не збираємось применшувати загрози, ризики та виклики опалювального сезону. Але громадяни мають знати про реальний стан справ”, - розповів Шмигаль.

За даними Міненерго, наразі відремонтовано п'ять атомних блоків. У ремонті ще чотири блоки.

Щодо ТЕС, відремонтовано та перебувають у ремонті 24 енергоблоки. Це 62% від загальної кількості. Відремонтовано також 70% ТЕЦ, ще 30% зараз у ремонті. Серед гідроелектростанцій відремонтовано та в ремонті 32 гідроагрегати, або 68% від потужності.

Прем'єр зазначив, що ремонтна кампанія йде за планом. З боку компанії "Укренерго" майже 80% виконання робіт з ремонту магістральних мереж. Високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану.

Водночас триває формування багаторівневого захисту для енергетичних об’єктів. 

“Зима буде складною, але ми маємо вистояти. Готуємо для цього все необхідне”, - додав Шмигаль.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, під час прийдешнього опалювального сезону 2023-2024 Україна задіє всі атомні енергоблоки, які перебувають на підконтрольній Україні території. Йдеться про дев’ять реакторів Південноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС, розповів міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, не буде використана лише поки що окупована Запорізька АЕС.

Головне