Звільнені з полону жодного разу не підтвердили, що бачили представників МКЧХ, - Лубінець

Звільнені з полону жодного разу не підтвердили, що бачили представників МКЧХ, - Лубінець

Жоден звільнений з російського полону українець не підтвердив, що зустрічався з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Український омбудсмен зустрівся з рідними зниклих безвісти та полонених військовослужбовців. Під час зустрічі Лубінець пояснив, що статус зниклого безвісти не означає загибель людини.

"Під час зустрічі обговорили роботу Координаційного штабу, питання доступу МКЧХ до українських військовополонених, які знаходяться в РФ або на ТОТ України… Дуже часто зниклі безвісти перебувають у полоні, але їх не може підтвердити МКЧХ. 

Під час обмінів ми проводимо опитування звільнених з полону і запитуємо чи бачили вони представників МКЧХ. І поки що не було жодної позитивної відповіді", - наголосив омбудсмен.

Водночас Лубінець додав, що його команда зібрала усі звернення від громадян і тепер Офіс омбудсмена опрацьовуватиме весь отриманий матеріали.

Як повідомляли "Ми-Україна", Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росіяни намагаються підривати політичну ситуації в Україні через тему обмінів полоненими.

Головне