Звернення Зеленського не покажуть на фестивалі Сан-Ремо в Італії

Звернення Зеленського не покажуть на фестивалі Сан-Ремо в Італії

Відеозвернення президента України Володимира Зеленського не покажуть на музичному фестивалі Сан-Ремо в Італії. Проте його звернення зачитають для аудиторії.

Про це повідомило видання Wanted in Rome. Як зазначається, запланований виступ голови української держави скасували після критики деяких італійських політиків. Вони виступили проти того, щоб Зеленський з’явився у відеоформаті на найбільшій події року в італійському шоу-бізнесі.

При цьому державна телекомпанія Італії RAI підтвердила, що відео з президентом України Зеленським не покажуть на музичному фестивалі, який пройде з 7 по 11 лютого.

Водночас директор RAI Стефано Колетта повідомив, що на сцені Сан-Ремо зачитають лист від Володимира Зеленського вголос в останній день фестивалю. Керівник телекомпанії розповів, що перебуває у "щоденному контакті" з заступником голови Міністерства закордонних справ України Андрієм Мельником.

Крім того, організатори музичного фестивалю Сан-Ремо вважають ідею прочитання листа від Зеленського "дуже романтичною", зазнаючи, що українську сторону попросили перекласти звернення італійською мовою.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Лос-Анджелесі під час 80-тої церемонії вручення нагород “Золотий глобус” віртуально виступив президент України Володимир Зеленський. Він подякував кіноспільноті за підтримку українців.

Крім того, за результатами опитування переважна більшість населення України не підтримує можливий допуск рф та Білорусі до Олімпіади в Парижі в 2024 році. При цьому підтримують повернення росіян та білорусів до змагань 2,2% українців.

Головне