Зведення фортифікацій: уряд виділив на будівництво ще майже 4 млрд грн

Зведення фортифікацій: уряд виділив на будівництво ще майже 4 млрд грн

Кабмін виділив додаткові 3,8 млрд грн на зведення рубежів оборони в п'яти областях. Про це за підсумками засідання 12 квітня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Найбільша частка із оголошеної суми буде скерована на будівництво фортифікацій в Харківській області - 1,7 млрд грн. 1,5 млрд грн передбачено для зміцнення оборонних рубежів на Сумщині. 

"Додатковий ресурс також отримають Донеччина, Херсонщина та Миколаївщина", - додав голова уряду.

В цілому від січня 2024 року Кабмін вже спрямував близько 30 млрд грн на зведення та облаштування інженерних споруди, які призначені для підвищення ефективності військових дій, захисту військ і населення від противника. Роботи з будівництва тривають щоденно в режимі нон-стоп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині показали, як укріплюють кордон з Білоруссю

Нагадаємо ,в перших числах квітня Кабінет міністрів України прийняв рішення про виділення ще 5,6 мільярда гривень на будівництво фортифікаційних споруд цього року. Зазначена сума складається з 1,1 млрд грн для зведення укріплень в Донецькій області, понад мільярд гривень – для Запорізької області, 1,5 млрд грн для Сумської області, а також по 300 і 400 млн грн гривень для Миколаївської та Херсонської областей відповідно.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський розповів, що будівництво трьох ліній оборони в Україні виконано на 92-98%. На усіх напрямках діють однакові стандарти з будівництва.

 

 

Головне