Зустрічі з представниками бізнесу в ОП не “інвестиційна няня”, а - крок до розробки системних рішень, - Шурма

 Зустрічі з представниками бізнесу в ОП не “інвестиційна няня”, а - крок до розробки системних рішень, - Шурма

Зустрічі бізнесу з Офісом президента є кроком до розробки системних рішень. Заступник керівника ОП Ростислав Шурма в інтерв'ю "Радіо Свобода" відзначив, що подібні зустрічі відбуваються з представниками як міжнародних, так і місцевих компаній.

За його словами, з моменту запуску ініціативи вже відбулося вісім таких обговорень, в яких взяли участь понад 25 організацій. Це - представники різних видів бізнесу, як великого, так і середнього.

"Наразі ми отримали цінне розуміння природи проблем, що виникають як з боку бізнесу, так і з боку правоохоронних органів. Наш наступний крок - розробка системних рішень. Ці реформи спрямовані на усунення першопричин цих проблем і забезпечення чесного та справедливого бізнес-середовища для всіх зацікавлених сторін", - повідомив Шурма.

Окремо чиновник відзначив, що ця ініціатива не "інвестиційна няня", а щире намагання об'єктивно оцінити - коли бізнес порушував закон і випадки, коли він стикається з необґрунтованим тиском з боку правоохоронних органів

На запитання, як бізнесу потрапити на таку зустріч в ОП, Шурма відповів, що процес відбору компаній для участі в цих зустрічах був ретельно розроблений для забезпечення справедливості та рівного представництва. 

“Є приблизно чотири відомі бізнес-асоціації та офіс бізнес-омбудсмена, тобто загалом п'ять інституцій, через які ми отримуємо та оцінюємо справи. Важливо, що ці справи розподіляються рівномірно, не надаючи жодної неправомірної переваги жодній з бізнес-асоціацій, ні європейській бізнес-асоціації, ні в американській, ні Спілці українських підприємців, ні Федерації роботодавців, ні Офісу бізнес-омбудсмена. Запити розглядаються та відбираються в порядку їх надходження”, - пояснив заступник керівника ОП.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цьогоріч у червні президент Володимир Зеленський провів зустріч із представниками вітчизняного та іноземного бізнесу, що працює в нашій країні. Під час розмови представники бізнесу запропонували створити координаційну платформу для комунікації щодо захисту прав бізнесу й розгляду інших питань. Глава держави ініціативу підтримав.

Головне