Зеленський зустрівся з прем’єром Польщі Туском: ключові питання зустрічі

Зеленський зустрівся з прем’єром Польщі Туском: ключові питання зустрічі

У Варшаві розпочалася зустріч Президента України Володимира Зеленського з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, де обговорюють продовження оборонної співпраці, євроінтеграцію України та підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні.

Про це повідомили в Офісі президента.  

Володимир Зеленський і Дональд Туск зустрічаються як у форматі віч-на-віч, так і у розширеному складі за участю делегацій обох країн. Основними темами переговорів є продовження оборонної співпраці між Україною та Польщею, підтримка України на шляху до євроінтеграції, а також очікування від саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні.

Крім того, обговорюватимуть участь Польщі у відновленні України, розвиток торгівлі та гуманітарну співпрацю між країнами. Одним з етапів зустрічі стане підписання угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Польщею.

Після переговорів Зеленський і Туск планують поспілкуватися з представниками ЗМІ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Києві, в житловому масиві Сирець, що у Шевченківському районі, внаслідок ракетного удару 8 липня стався масштабний обвал житлового будинку. Рятувальники проводять термінову операцію з порятунку людей.

Головне