Зупинка операції в Курську залежить від Путіна, - прем'єрка Литви

Зупинка операції в Курську залежить від Путіна, - прем'єрка Литви

Російська федерація може зупинити дії України на території Курської області, якщо припинить війну проти України.

Таку заяву зробила прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте під час пресконференції з президентами України та Польщі в Києві.

"рф почала цю війну. Україна - захищається. Мене дивує, що іноді люди думають, що війна може йти лише на території України. Але це просто нечесно. росія повинна нести ризики та відповідальність за те, що може статися на їхній території", - пояснила вона.

Шимоніте підкреслила, що весь світ стежить за подіями в Курській області. Вона також зазначила, що російський диктатор Путін не переймається долею своїх громадян і захистом кордонів, що вже не викликає подиву.

"росія може припинити всі ці операції, у Курську, будь-де. Вона може просто припинити війну і ми повернемось до мирного життя. Тому зупинка операції в Курську залежить від Путіна", - додала Шимоніте.

Перед цим Зеленський обговорив з Дудою та Шимоніте захист українського неба. Також сторони поговорили про "подальші кроки, які найбільше необхідні, зокрема про ситуацію на передовій, про наші активні дії". 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський призначив В'ячеслава Негоду головою Тернопільської ОВА.

Головне