Зсув ґрунту в Грузії: кількість жертв збільшилась, пошук 20 зниклих триває

Зсув ґрунту в Грузії: кількість жертв збільшилась, пошук 20 зниклих триває

Кількість загиблих внаслідок зсуву ґрунту в Грузії зросла до 12. Рятувальники не згортають пошукові роботи, адже досі залишається невідомою доля ще понад 20 людей.

Про це заявив міністр регіонального розвитку та інфраструктури Іраклій Карселадзе, передають "Новини Грузія".

"До рятувальної операції, крім 400 рятувальників, у суботу долучилися військові зі своєю технікою. Триває пошук понад 20 осіб, з якими немає зв'язку", - сказав він.

За інформацією створеного урядового координаційного штабу з боротьби зі стихією в Шові, родичі зниклих змогли впізнати лише шістьох із 12 загиблих під зсувом.

Зсув практично знищив курорт Шові - зруйновано будинки, дороги, мости.

Крім того, у селі Глола муніципалітету Оні організували мобільний штаб грузинської Служби з керування надзвичайними ситуаціями.

Як відомо, Шові це курортне селище у високогірному регіоні Рача-Лечхумі та Квемо Сванеті, в Онському муніципалітеті. Курорт розташований на висоті 1,5 тисячі метрів над рівнем моря.

Нагадаємо, Словенію накрили масштабні повені. Попередньо відомо про загибель двох осіб, ще кілька тисяч – евакуйовані.
 
Двоє чоловіків з Нідерландів загинули, ймовірно, від удару блискавки. Уряд Нідерландів підтвердив факт смерті, але не назвав її причину.

За словами метеорологів, сильні дощі у Словенії триватимуть щонайменше наступні 24 години, а згодом, як очікується, поширяться на Хорватію та Боснію і Герцеговину.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, експрем’єра Пакистану Хана засудили до трьох років тюрми.

Головне