ЗСУ знищили російський гвинтокрил Ка-52 у Запорізькій області

ЗСУ знищили російський гвинтокрил Ка-52 у Запорізькій області

Воїни Збройних сил України у понеділок, 7 серпня, знищили російський гвинтокрил Ка-52 у Запорізькій області. Це сталося поблизу села Роботине.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у своєму Telegram-каналі. Як зазначається, збиття цього гелікоптера це робота 47-мої механізованої бригади ЗСУ.

"Роботине. Воїни 47-ї бригади знищили російський гвинтокрил Ка-52 з ПЗРК. Чудова робота. Слава героям", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, українські військові 3 липня з протитанкового ракетного комплексу Javelin знищили російський гелікоптер Ка-52 на Бердянському напрямку. Як зазначається, 309-ий ліквідований гелікоптер окупантів морпіхами 36 окремої бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

“На Бердянському напрямку протитанкісти бригади з ПТРК Джавелін спалили дороговартісний російський ударний гелікоптер ка-52, відомий як “Алігатор“, – йдеться в повідомленні.

Також на Алтаї впав вертоліт Мі-8. У результаті четверо осіб загинули, ще десятеро отримали поранення. Раніше було відомо про шістьох поранених, проте у росії розповіли, що двоє пасажирів просто самовільно покинули борт і вважалися загиблими помилково. Відомо, що вертоліт Мі-8 спалахнув під час заходу на посадку в населеному пункті Тюнгур Республіки Алтай.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, після початку контрнаступальних дій Сил оборони України росія посилила південну частину фронту бойовими гвинтокрилами. У британському розвідувальному звіті вказано, що окупаційне військо перемістило понад 20 додаткових вертольотів в аеропорт Бердянська. Це приблизно за 100 км від лінії фронту.

Головне