ЗСУ знищили російський гелікоптер Ка-52 з Javelin

ЗСУ знищили російський гелікоптер Ка-52 з Javelin

Українські військові з протитанкового ракетного комплексу Javelin знищили російський гелікоптер Ка-52 на Бердянському напрямку.

Про це повідомили Військово-морські сили Збройних сил України в Telegram-каналі. Як зазначається, 309-ий ліквідований гелікоптер окупантів морпіхами 36 окремої бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

"На Бердянському напрямку протитанкісти бригади з ПТРК Джавелін спалили дороговартісний російський ударний гелікоптер ка-52, відомий як "Алігатор", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, після початку контрнаступальних дій Сил оборони України росія посилила південну частину фронту бойовими гвинтокрилами, повідомляє британське Міноборони. У розвідувальному звіті вказано, що окупаційне військо перемістило понад 20 додаткових вертольотів в аеропорт Бердянська. Це приблизно за 100 км від лінії фронту.

У британському оборонному відомстві також зазначили, що росія могла отримати тимчасову перевагу на Півдні саме завдяки своїм ударним гелікоптерам, здатним вражати наземні цілі на великій відстані.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Латвія найближчим часом завершить передачу Україні усіх своїх бойових гелікоптерів. За словами прем’єр-міністра Латвії Криш’яніса Каріньша, наразі у Латвії завершують підготовку повітряних суден до відправлення. Також Каріньш наголосив, що якраз перед повномасштабним вторгненням рф Латвія передала Україні переносні зенітні ракетні комплекси Stinger.

"Відтоді наш уряд витратив понад 1,3% нашого ВВП на всі види допомоги Україні, з яких понад 1% – лише на військові потреби. Отже, всі наші ракети Stinger зараз в Україні", - розповів голова уряду.

Крім того він нагадав, що його країна допомагає навчати українських солдатів та постачає Силам оборони України безпілотники.

Головне