ЗСУ знищили п'яту частину Чорноморського флоту рф, - Bild

ЗСУ знищили п'яту частину Чорноморського флоту рф, - Bild

На 24 лютого 2022 корабельний склад російського Чорноморського флоту нараховував 70 суден. За майже два широкомасштабної війни проти України українські захисники відправили на дно вже п'яту його частину, якщо оцінювати з точки зору сукупного тоннажу кораблів, підрахував оглядач BILD, фахівець з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

Першим нищівним ударом для російського "непереможного" флоту стала втрата ракетного крейсера "Москва"у ніч на 14 квітня 2022 року. Після цієї події ворожі судна більше ніколи не підходили до узбережжя України. 

Із затоплення флагмана розпочалось планомірне "полювання" на кораблі країни-агресорки, як у доках, так і у відкритому морі. Експерт на сьогодні нарахував 13 знищених російський суден, включно з підводним човном"Ростов-на-Дону". Також він згадав і про влучний "прильот" по штабу ЧФ рф в окупованому Севастополі.

Маттіа Неллес, німецький експерт з України, опублікував інфографіку із затопленими кораблями росії.

Історик Ян Берендс нагадав, як у Кримську війну та після революції 1918 року росіяни власноруч пустили на дно Чорного моря частину свого флоту. 

"Якщо дивитися на історію, рф не є значною військово-морською державою. Силою країни завжди була її армія, а чи не флот. Успіхи України проти путінських військових кораблів після 2022 року ілюструють нестачу сучасних технологій та непрофесіоналізм моряків", - додав він.

Нагадаємо,  у ніч на 1 лютого ГУР МО знищило у західній частині Криму ракетний катер "Ивановец" російських окупантів 41 бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування та охороняв пункт базування у Новоозерному. Знищення цього корвета у ВМС ЗСУ назвали серйозною втратою для росіян, оскільки вони мали лише три такі судна. Голова воєнної розвідки Кирило Буданов розповів, що по корпусу корабля було шість прямих влучань, для атаки були використані морські дрони-камікадзе Magura V5.
 
Як писав "Ми-Україна" раніше, ексзаступник начальника штабу ВМС ЗС України Костянтин Риженко розповідав, що найбільш серйозна втрата для рф - це крейсер "Москва". Потім йде знищення великого десантного корабля "Саратов", далі - ураження підводного човна "Ростов-на-Дону".     

Головне