ЗСУ знищили на Таврійському напрямку майже 470 окупантів, - Тарнавський

ЗСУ знищили на Таврійському напрямку майже 470 окупантів, - Тарнавський

Військові Збройних сил України за добу, 30 грудня, знищили на Таврійському напрямку майже 470 російських окупантів та 52 одиниці ворожої техніки.

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський у своєму Telegram-каналі.

За його словами, російські окупанти активно продовжують застосовувати керовані авіаційні бомби. Зокрема, 16 авіаударів було завдано по українських областях протягом доби. Серед них - 15 були по Донеччині.

Водночас кількість піхотних атак з боку ворога залишається на тому самому рівні. Найбільш активно загарбники діють поблизу Авдіївки та на Мар'їнському напрямку. Протягом доби окупанти провели 32 бойових зіткнення та здійснили 864 артилерійських обстріли та один ракетний удар.

Втрати російської армії за останню добу складають 466 осіб та 52 одиниці військової техніки. Серед ліквідованої техніки - вісім танків, сім ББМ, 16 артсистем, 32 БпЛА, чотири одиниці спецтехніки та 15 автомобілів. З цінної техніки ворог втратив ЗРК "Бук-М", САУ 2С19 Мста-С та самохідний міномет 2С4 Тюльпан калібру 240 міліметрів. Також було підірвано чотири склади боєприпасів ворога.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Куп'янському напрямку росіяни не полишають спроб "взяти" Синьківку, а Лиманському - Терни, а на Бахмутському ворог суне на Часів Яр. Ці населені пункти ворогу потрібні для подальшого наступу та зрештою виходу на адмінмежі Донеччини та Луганщини, розповів керівник пресслужби Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Головне